Toleranta la alcool

Spread the love

Enzimele sunt elementele necesare oricarei entitati vii. Oriunde este viata, fie ea animala sau vegetala, vom gasi si enzime.Termenul de “enzima” se defineste prin “catalizator proteic produs in celulele unei entitatii vii”. Un lastar apare dintr-o samanta de planta, pentru ca acolo actioneaza enzimele. Tot ele sunt responsabile si cand un mugur se transforma in frunza. Activitatile organismului uman sunt sustinute de un numar mare de enzime (aproximativ 5000). Digestia, absorbtia, mecanismul metabolic prin care celulele vechi sunt inlocuite cu celule noi , descompunerea toxinelor si detoxifierea sunt toate rezultatele actiunii enzimelor. alcoholic-woman

Ce legatura au enzimele cu alcoolul?

Consumul curent de alcool, tutun, mancatul excesiv, alimente pline de aditivi chimici, medii stresante, poluarea si administrarea de medicamente, expunerea la radiatii ultraviolete si magnetice epuizeaza o mare cantitate de enzime. In momentul in care este folosita o cantitate mare dintr-o enzima intr-o anumita parte a corpului, apare un deficit de enzime in alte parti ale corpului.

Cand consumam o cantitate mare de alcool, multe enzime vor fi folosite pentru a-l descompune. Rezultatul este o lipsa acuta de enzime necesare in alte zone, pentru digestie, absorbtie si alte procese fiziologice. Cand un organ sau o anumita zona a corpului foloseste o cantitate prea mare din rezerva de enzime, organismul va reusi cu greu sa-si mentina homeostazia, sa repare celulele si sa sustina sistemul nervos, sistemul endocrin si sistemul imunitar.Totodata, consumul frecvent de alcool si tutun  va determina organismul sa dezvolte o toleranta pentru aceste substante, prin mobilizarea enzimelor din alte zone ale corpului, spre ficat si spre zonele responsabile cu metabolizarea substantelor ingerate.Daca bem alcool, acesta este absorbit in stomac si in intestin,  se acumuleaza in ficat si este descompus de enzimele specifice alcoolului. Dar rata de descompunere a alcoolului difera de la o persoana la alta. Oamenii cu un metabolism rapid al alcoolului poseda multe enzime care sunt in masura sa rupa molecula de alcool in ficat. Asemenea persoane au rezistenta crescuta la alcool. Pe de alta parte, persoanele cu o toleranta scazuta la alcool au prea putin enzime disponibile pentru descompunerea moleculelor de alcool. image_preview

Totusi, chiar si persoanele care aveau initial o rezistenta slaba la alcool pot sa-si mareasca aceasta toleranta si ca rezultat, vor putea sa bea mai mult. Atunci cand ficatul recunoaste ca este nevoie de un numar mare de enzime, organismul isi concentreaza enzimele pentru metabolizarea alcoolului. Asa se explica de ce unele persoane sunt mai rezistente decat altele la alcool. Asadar, consumul frecvent de alcool va determina o toleranta crescuta la acesta, dar va seca rezervorul cu enzime al organismului, necesare pentru a-si mentine functiile in parametri buni.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *