Modul de ingrijire al plantelor decorative

Spread the love

Plantele nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa, deoarece pe langa prospetime ofera culoare si mireasma pe placul tuturor. Pentru a se putea bucura cat mai mult timp pentru frumusetea lor, au nevoie de ingrijire speciala, de multa atentie si de un mediu corespunzator. Este adevarat ca fiecare planta in parte are nevoie de alte criterii pentru dezvoltarea sanatoasa si frumoasa, insa exista cateva sfaturi generale, care pot fi aplicate in ingrijirea florilor.house-plants

Lumina: este necesara pentru fiecare planta, insa nu toate suporta lumina directa a soarelui. In general, plantele ornamentale nu adora lumina directa a soarelui si necesita doar moderat lumina, astfel vara trebuie ferite de raza directa a soarelui si iarna trebuie asezate in locuri unde vor primi destula lumina.Umiditate: majoritatea plantelor decorative adora aerul umed. In acest fel, plantele cu frunze mari trebuie stropite, daca nu este posibil amplasarea plantelor in medii umede.

Udare: atat lumina si cat apa sunt foarte importante pentru cresterea plantelor. Este foarte important ca plantele nu trebuie udate in exces si au nevoie de diferite cantitati de apa in fiecare anotimp. Desigur vara trebuie udate mai mult decat iarna. Este foarte important ca nu pot fi udate cu apa direct de la robinet din cauza clorului, decat daca apa este lasata pentru cel putin 1 zi in sticla. Apa cea mai recomandata pentru udarea plantelor este cea de ploaie, dar daca nu este posibil tineti cont de randurile de mai sus. Asezati o farfurie dedesubtul ghiveciului.

Temperatura: temperatura perfecta este cea medie pentru plantele decorative, adica de la 18 grade Celsius, pana la 24-25 grade Celsius. Trebuie evitate schimbarile bruste de temperatura, deoarece altfel plantele se pot degrada.Pamant: ideal ar fi ca planta sa fie asezata in pamant care seamana cel mai mult cu pamantul din mediul ei natural. In magazinele de specialitate exista pamanturi pentru toate florile.Mediu: mediul in care este asezata planta conteaza foarte mult pentru cresterea sanatoasa a acesteia. Plantele nu trebuie asezate langa sursa de caldura, langa aparatele electrocasnice si unde este curent sau in incaperi unde se fumeaza.

Fertilizare: fertilizarea este necesara pentru plantele decorative. In magazinele de specialitate sunt disponibile foarte multe substante pentru fertilizarea plantelor. Pentru prima oara fertilizarea trebuie efectuata primavara. Este foarte important ca trebuie respectate indicatiile primite, pentru a degrada planta.  _dsc4246

Ingrijire: plantele trebuie plantate in ghivece potrivite pentru dimensiunea radacinilor. Daca observati ca ghiveciul este deja mic, este indicat replantarea plantei. Praful este un dusman pentru plantele cu frunze mari. Pentru a scapa frunzele de praf, stergeti sau stropiti plantele. De asemenea, pentru a oferi luciu frunzelor puteti sa inmuiati o carpa in bere. Aerul proaspat este importanta pentru toate fiintele, astfel este important aerisirea zilnica in incaperea unde sunt asezate plantele.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *