12 Vise comune, explicate

Spread the love

De cand e lumea si pamantul, oamenii au fost obsedati de intelegerea viselor. In 1899, Sigmund Freud a scris “Interpretarea viselor”, in care si-a prezentat propria interpretare asupra tematicilor desprinse din visele pacientilor sai si a formulat concepte valabile pana in zilele noastre, cum ar fi complexul lui Oedip, insa majoritatea explicatiilor gasite de celebrul psihanalist raman nefondate stiintific.

what-are-dreams-vi

In perioada contemporana, psihologia cerceteaza logica fenomenului starii de somn si implicatiile sale in starea de veghe, insa misterele continua sa existe pe acest subiect. Afla mai multe despre visele tale chiar aici!

Simbolistica inconstientului, dupa ultimele cercetari:

 1. Caderea – caderea, in vis este considerata un fel de avertisment, de obicei visat de oameni care se confrunta cu o problema la locul de munca sau acasa.
 1. Pierderea dintilor – poate simboliza pierderea increderii sau a controlului. Unii experti interpreteaza acest scenariu ca pe un semn rau, care simbolizeaza relatii rupte.
 1. Aparitia nud– exprima anxietatea sau frica cuiva referitor la o anumita situatie.
 1. Visul de testare – testarile, examinarile intr-un vis pot indica perfectionism sau tulburare compulsiv-obsesiva, din perspectiva psihanalista. Acest tip de vis actioneaza asupra celui care viseaza si ii induce o stare de alerta, insa, realitatea este ca putem corela visele de genul acesta cu stresul legat de scoala sau de munca.
 1. Visul despre moarte – poate simboliza o dorinta a visatorului de a pune capat la ceva ce nu functioneaza, cum ar fi un loc de munca sau o relatie. Nu se refera literamente la moarte in sine, ci este vorba de un semnal de alarma legat alegere si schimbare.
 1. Intalnire cu o celebritate – apare ca un motiv comun in visele oamenilor si are mai multe interpretari, in functie de ce este celebritatea visata si ce inseamna pentru persoana care o viseaza, dar, in general interpretarea se raporteaza la nevoia de atentie pe care o simte visatorul.
 1. Treci la subiect – acest vis de multe ori este vazut ca un cosmar, dar este de fapt un simbol pozitiv, care inseamna ca a venit vremea ca visatorul sa se confrunte cu o problema pe care a evitat-o. Se pare ca acest vis poate fi intalnit mai frecvent la femei, decat la barbati.

 1. Iubitul necredincios- acest vis nu este in mod necesar o reflectare corecta a realitatii, ci o exagerare periculoasa, bazata pe lipsa de incredere intr-o relatie romantica. De obicei, vise legate de inselaciuni au loc atunci cand un partener se simte neglijat si neiubit.
 1. Intarziere – visele de acest fel indica stresul sau senzatia de coplesire, pe care visatorul le poate avea.
 1. Zbor – indica o situatie scapata de sub control, in viata reala.
 1. Visul sarcinii – cu toate ca sarcina reala are conotatii pozitive, aparitia acestui scenariu in vis poate indica existenta unei probleme in inconstient sau poate insemna dorinta de a incepe un proiect nou.
 1. Masina scapata de sub control – acest vis indica o situatie existenta in viata, la care, cel care viseaza, nu stie cum sa se raporteze, inca.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *