10 Obiceiuri proaste ale sotiilor

Spread the love

Fighting-coupleO casnicie nu exista de la sine si cere multa implicare si atentie la nevoile celuilalt. Un grup de prietene au facut un brainstorming, pornind de la intrebarea “Ce ar trebui sa faca o sotie, dacă doreste sa-si imbunatateasca casatoria?” si au alcatuit o lista:
1. Nu incerca sa stabilesti un mod „corect” de a rezolva probleme. Daca el face ceva diferit, nu inseamna ca este neaparat gresit. Atunci cand o sotie insista sa-si impuna modalitatea de gandire, in esenta ea nu face decat sa comunice o obsesie de control.
2. Nu il defavoriza pe sotul tau in fata altora, oricine ar fi acestia. Un sot si o sotie se completeaza pentru ca isi pot satisface nevoile unul celuilalt, asta insemnand si intimitate. Pana si Geneza 2 spune: “Nu este bine ca omul să fie singur.” Atunci cand o puneti pe mama, un prieten sau chiar copilul pe primul loc, fara sa va dati seama va izolati de casnicie si intimitatea din cuplu se destrama treptat.
3. Nu-ti pune sotul in defensiva. Decat sa-l insulti, chiar si indirect sau sa-l acuzi, mai bine abtine-te, conteaza mult. Incearca sa nu dai frau liber comentariilor nepotrivite, sa cantaresti bine ceea ce spui, iar daca gasesti ceva incurajator de zis, atunci felicitari, ai inteles despre ce este vorba. Un proverb spune: Cand cuvintele sunt multe, faradelegea nu lipseste, dar oricine restrange buzele este prudent.”
4. Nu folositi niciodata sexul pentru a negocia cu sotul. Relatia de cuplu se bazeaza pe dragoste si doar asa va fi durabila. Mai bine face-ti-va curaj sa spuneti ce vreti, ce aveti nevoie, decat sa recurgeti la manipulare, care, ataca atmosfera de incredere si relaxare in doi.
5. Nu incetati sa-i faceti sotului reprosuri, pentru ca se va simti oarecum vinovat si il impovarati inutil. Cineva a spus ca, atunci cand sotiile fac reprosuri sotilor, chiar si in legatura cu lucruri marunte, cum ar fi greutatea sau sa nu uite de medicamente, de fapt actioneaza mai mult ca o mama decat ca o sotie.
7. Nu-i dati constant sotului o lista cu ce are de facut, s-ar putea sa il coplesiti cu prea multe informatii si, neintentionat ii puteti provoca senzatia de esec sau poate presupune, in mod incorect, ca doriti sa faca ceva imediat, care iar e neplacut, pentru ca da senzatia ca altcineva decide un timp care iti apartine.

ugiugi
8. Incearca sa intelegi ca partenerul tau nu iti poate citi gandurile, in schimb intelege, cel mai probabil, limbajul verbal. O mama ocupata spunea ca s-a simtit coplesita de treburile casnice si si-a dorit mult ca sotul sa observe si sa o ajute din proprie initiativa, ceea ce nu s-a intamplat. In schimb, a observat ca daca ii cere explicit sotului ajutorul, acesta participa bucuros si astfel evita o noapte plina de resentimente.
9. Nu va dezonorati sotul, sacaindu-l, mai ales in fata altora, spunanad, de ex. :”Nu-mi pasa cu adevarat ceea ce ai de spus.” Nu e corect fata de partenerul de viata pe care l-ati ales, sa fie ponegrit si nu sprijinit.
10. Nu te astepta ca sotul tau sa fie Fat-Frumos . La urma urmei, sotul perfect exista doar in basme si casatoria ta exista in viata reala . O sotie tanara a spus ca, in loc sa se concentreze pe deficientele sotului ei , s-a concentrat pe aptitudinile sotului si a aflat lucruri minunate despre el .

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *